ASIMILAŢI ENGLEZA ÎN MOD NATURAL

 

Câteva sfaturi de la specialiştii englezi ...
  1. Pentru a asimila engleza în mod natural, învăţaţi cu precădere expresii sau sintagme. Vorbitorii nativi de limba engleză nu învaţă limba prin memorarea unor simple cuvinte, ci prin structuri şi expresii şi asocierea acestora cu imagini, situaţii. Totodată, această metodă contextuală asigură o învăţare mai rapidă şi o sedimentare a informaţiei pe termen lung.
  2. Surprinzător ... nu studiaţi regulile gramaticale în primă fază. Dacă doriţi să ajungeţi la performanţa de a vorbi în engleză în mod natural, nu începeţi prin a studia gramatica.
  3. Ascultarea este foarte importantă. Înainte de a studia vizual prin citire sau scriere, ascultaţi cât mai multă engleză (dialoguri şi povestiri simple pe suport audio sau video) şi în mod frecvent (câteva minute în fiecare zi).
  4. Pentru a nu vă risipi eforturile de învăţare, fiecare informaţie trebuie să fie asimilată încet dar sigur, şi stocată în memoria de lungă durată.
  5. Când abordaţi gramatica engleză, începeţi prin a asculta povestiri/relatări simple şi scurte redate la timpul prezent, trecut sau viitor. Astfel veţi începe să asimilaţi gramatica în mod natural. Pe parcurs, veţi intra şi în detalii de gramatică avansată cu ajutorul unui specialist.
  6. Utilizaţi materiale de studiu de specialitate care cuprind dialoguri reprezentând situaţii reale, concrete.
  7. Veţi învăţa să vă exprimaţi prompt în engleză dacă ascultaţi povestiri scurte şi răspundeţi la întrebări puse de instructorul de limba engleză pe parcursul citirii şi al ascultării. Astfel, veţi învăţa să gândiţi rapid în engleză.